Η Scania, μέλος του VW Group, πριν από λίγο καιρό παρουσίασε τις νέες σειρές φορτηγών S και R, που έχουν διανύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών μέσα σε μια δεκαετία εξέλιξης.

Σύμφωνα με τον CEO της Scania, Henrik Henriksson, για τον σχεδιασμό την εξέλιξη και την κατασκευή των νέων φορτηγών έγινε η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία 125 ετών της εταιρείας, ύψους 2 δις ευρώ.


Scania R 500 4x2 tractor with box trailer Scania S 730 4x2 tractor with tanker trailer Malaga, Spain Photo: Gustav Lindh, 2016

Η νέα σειρά εισάγει νέα καμπίνα με σύγχρονο και αεροδυναμικό σχεδιασμό, πιο ευρύχωρο εσωτερικό και βελτιωμένους κινητήρες. Η σειρά R (αριστερά) έχει ελαφρώς μικρότερο πλαίσιο και χαμηλότερο ύψος από τη ναυαρχίδα S (δεξιά)

Scania R 500 4x2 tractor with box trailer Scania S 730 4x2 tractor with tanker trailer Malaga, Spain Photo: Gustav Lindh, 2016

Χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών, τα νέα φορτηγά της Scania παρουσιάζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατα 5% κάτι που ισοδυναμεί με 20000 λίτρα πετρελαίου το χρόνο για ένα όχημα που διανύει ετησίως 15.000 χιλιόμετρα.
Οι κινητήρες αποδίδουν από 410hp μέχρι 730hp ανάλογα με την έκδοση και εξοπλίζονται με νέα εξαρτήματα έκχυσης καυσίμου, ανασχεδιασμένους θαλάμους καύσης και επαναρυθμισμένο σύστημα ψύξης. Με αυτό τον τρόπο όλα τα σύνολα είναι κατα 3% πιο αποδοτικά από τους προκατόχους τους.

Νέος είναι ο κινητήρας 13 λίτρων με απόδοση 500hp ενώ οι V8 κινητήρες 15,6 λίτρων συνεχίζουν να αποδίδουν 520hp, 580hp και 730hp όπως και στην προηγούμενη σειρά R.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε το νέο σύστημα lay shaft brake που επιτρέπει κατα 45% πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων στο automated κιβώτιο Opticruise ενώ το εξελιγμένο ενεργό Cruise Control λειτουργεί και σε χαμηλότερες ταχύτητες λύνοντας τα χέρια των οδηγών στην καθημερινή κίνηση.


Scania S 730 4x2 tractor, Highline Södertälje, Sweden Photo: Göran Wink 2016

Στο εμπρός μέρος, τρεις ρυθμιζόμενες αεροτομές βελτιώνουν τη σύνδεση μεταξύ βάσης και καμπίνας ενώ στους αρμούς δημιουργούνται μικρότερα κενά. Με προσοχή έχουν επανασχεδιαστεί οι καθρέπτες αλλά και οι ενώσεις του παρμπρίζ, προς όφελος της αεροδυναμικής.

text_and_image_14503189-img

Στο εσωτερικό συναντάμε εργονομικά σχεδιασμένα χειριστήρια, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερους χώρους για τον οδηγό που κάθεται σε μια νέα θέση οδήγησης. Η ποιότητα κατασκευής προσομοιάζει αυτή των επιβατικών αυτοκινήτων

Scania S 730 4x2 tractor with tanker trailer Malaga, Spain Photo: Gustav Lindh 2016

Τα οχήματα θα παράγονται στο εργοστάσιο της Scania στο Södertälje ενώ στο μέλλον θα προστεθούν στη γκάμα ακόμη περισσότερες εκδόσεις. H σειρά S κέρδισε μάλιστα και τον τίτλο «International Truck of the Year 2017«





 




πηγη

Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: