Τα επαγγελματικά οχήματα έχουν την τιμητική τους τον τελευταίο καιρό, λόγω της έκθεσης Hannover IAA 2016. Εκεί, η IVECO έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της με το πρωτότυπο Ζ Truck, το οποίο εισάγει 29 πατέντες!


iveco-z-truck

Η επιβλητική καμπίνα του Z Truck είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση. Το αποτέλεσμα είναι ένα φουτουριστικό και μυώδες πρωτότυπο, που μας δίνει αρκετά στοιχεία για το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά φορτηγά της IVECO
Η νέα γενιά κινητήρα LNG αποδίδει 460hp και 2000Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 16 σχέσεων, χρησιμοποιώντας παράλληλα κατα 33% λιγότερο καύσιμο.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, το Z Truck έχει μηδενικές εκπομπές CO2 χάρη στην τεχνολογία υγροποιημένου φυσικού αερίου και τη χρήση βιο-μεθανίου ως καύσιμο. Τα ειδικά σχεδιασμένα ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 1200 λίτρων επιτρέπουν αυτονομία 2.200km ενώ το όχημα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο εκμεταλεύεται την θερμότητα που παράγει ο κινητήρας

Στην οικονομία συμβάλουν τα ελαστικά Michelin X Line Energy με χαμηλή αντίσταση κύλισης, που εξοικονομούν εως και ένα λίτρο καυσίμου για κάθε 100km. Αισθητήρες στα ελαστικά προσφέρουν διαρκή πληροφόρηση για την πίεσης, τη θερμοκρασίας και τη φθοράς τους.


iveco_z_truck_aerodynamics

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης βρίσκει εφαρμογή και στο φορτηγό της IVECO που επιτρέπει στον οδηγό να ασχοληθεί με τα logistics ή να ξεκουραστεί κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού δεν χρειάζεται πια να επικεντρώνεται στο δρόμο.

iveco_z_truck_interior_and_hmi

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα περιμετρικά του οχήματος. Οι δύο οθόνες που βρίσκονται μπροστά από τον οδηγό παρουσιάζουν μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ένα εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού δημιουργεί μια περιοχή ιδανικής θερμοκρασίας γύρω από το κάθισμα του οδηγού για να νιώθει ακόμη πιο άνετα.

iveco_z_truck_modes

Η καμπίνα διαμορφώνεται ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης ως το ιδανικό περιβάλλον για οδήγηση, για δουλεια γραφείου ή για ανάπαυση. Το εσωτερικό μήκος είναι 500mm και διαθέτει αναδιπλούμενο κρεβάτι, ντουζ, κουζίνα, ψυγείο, νεροχύτη και ένα ψηφιακό «τοίχο ψυχαγωγίας».

iveco_z_truck_back

Λόγω του μεγάλου ύψους της καμπίνας, με το άνοιγμα της πόρτας ξεδιπλώνεται μια σκάλα για τον οδηγό. Τον σχεδιασμό του Z Truck ανέλαβε το CNH Industrial Design Centre.





πηγη
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: