Διαβάσαμε όλοι μετά από τον θόρυβο που έγινε τη σοβαρή καταγγελία ενός οδηγού τρόλλεϊ για την περιπέτεια του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και το υποτιθέμενο κρούσμα  για κορονοϊό.

Διαβάζοντας όλη την ιστορία διαπιστώνουμε γενικά ότι  η καταγγελία είναι πέρα για πέρα γέλια και μένουμε έκπληκτη πως μια σοβαρή εφημερίδα γράφει αυτή την ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος καταγγέλλει τα εξής: Τρίτη 14 Ιούλη 2020

«Το περασμένο Σάββατο είχα πόνους σε όλο το σώμα και το μεσημέρι που σχόλασα διαπίστωσα ότι έχω πυρετό 38,5. Ενημερώνω τον επόπτη της υπηρεσίας κι επικοινωνώ με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος μου απαντά ότι λόγω του επαγγέλματός μου πρέπει να κάνω το τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Παίρνω το ΕΚΑΒ, το οποίο έρχεται τηρώντας όλα τα μέτρα και με πάει στο "Σωτηρία" γύρω στις 5 μ.μ. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ ενημερώνει τους γιατρούς και φεύγει. Μετά από δύο ώρες που περίμενα με πυρετό σε ένα παγκάκι, γιατρός με ενημερώνει ότι "δεν κάνουμε τεστ, γιατί δεν έχουμε. Πηγαίνετε στο Κρατικό στη Μεσογείων" (σ.σ. στο "Γ. Γεννηματάς").

"Πώς θα πάω; Δεν έχω λεφτά, ούτε συνοδό", απαντάω.

Κατά τις 12 το βράδυ, κάνω τελικά εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία, μου δίνουν αντιπυρετικό. Στις 2.30 π.μ. βγαίνουν τα αποτελέσματα, όπου φαίνεται ότι έχω οξεία βρογχίτιδα. Στις 3 π.μ. με στέλνουν για να κάνω τεστ κορονοϊού στο Κρατικό.

Πάω με τα πόδια, με πυρετό και πυτζάμες. Στην πύλη εξηγώ στο γιατρό που είχε βάρδια όσα έχουν προηγηθεί. Ενημερώνει τον επιμελητή γιατρό, ο οποίος αρνείται να μπω στο Κρατικό, επιμένοντας να επιστρέψω στο "Σωτηρία" που έχει και μπορεί να κάνει τεστ...

Σε εκείνο το σημείο πια πήρα ταξί και γύρισα σπίτι. Δεν ξέρω αν έχω κορονοϊό κι αν πρέπει να μπω σε καραντίνα από το 2,5 χρονών παιδί μου και τη σύζυγό μου.

Ενημέρωσα για όσα συνέβησαν τον ΕΟΔΥ, ο οποίος μου απάντησε ότι ο ρόλος του είναι μόνο συμβουλευτικός και να μείνω 14 μέρες σπίτι. Από το ΕΚΑΒ είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Από τη δουλειά, μου είπαν να ακολουθήσω τις οδηγίες του ΕΟΔΥ...

Για τρίτη μέρα έχω πυρετό και περιμένω οδηγίες από την ΣΤΑΣΥ, αν θα με στείλουν για τεστ, αν και μάλλον θα μου πουν να το κάνω ιδιωτικά και να το πληρώσω ο ίδιος».

Το μόνο πρόβλημα  που πρέπει να καταγγείλουμε είναι η μεγάλη αναμονή που είχε ο συνάδελφος περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, που οφείλετε στην έλλειψη προσωπικού, το θέμα αιτώ το γνωρίζουμε όλοι.

Ξέρουμε ότι πηγαίνοντας σε κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα η ταλαιπωρία που θα υποστούμε είναι τεράστια.

Όλα τα υπόλοιπα θέματα έγιναν ακριβώς όπως τα προβλέπει το πρωτόκολλο.

1. Ενημερώθηκε ο 2 οδηγός και άμεσα το όχημα οδηγήθηκε στο αμαξοστάσιο για απολύμανση από τον ίδιο.

2. Ο οδηγός αναχώρησε για την κατοικία του, χορήγηση ειδικής 7 ήμερης άδειας και παρακολούθηση της υγείας του.

Και στα σοβαρά ερωτήματα που επικαλείται η εφημερίδα ας μας εξηγήσουν με ποιο τρόπο έρχεται σε επαφή ο οδηγός με χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της βάρδιας του δεδομένο δε:

1. Η αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών δεν επιτρέπετε από την εμπρός θύρα.

2. Εκτός από τις αλυσίδες που βλέπετε έχει τοποθετηθεί και και νάιλον διαχωριστικό που προστατεύει τον οδηγό από την άμεση επαφή με επιβάτες άρα η απόσταση τον 2 μέτρον είναι δεδομένη.

Citybus drivers: Τοποθέτηση διαχωριστικού για την απομόνωση των ...

Οι συγκοινωνίες υποφέρουν από άλλα θέματα που και εδώ είναι βασικά,  έλλειψη προσωπικού και γερασμένος στόλος οχημάτων.

Από την άρση της καραντίνας η Ο.ΣΥ. λειτουργεί με πρόγραμμα δρομολογίων Α'φάση άδειων δηλαδή καλοκαιρινά Ιουλίου και σε συνδυασμό με τις πολλές βλάβες οχημάτων ο συνδυασμός αυτός φέρνει μεγάλη αναμονή στις στάσεις και υπερφόρτωση των οχημάτων.

Άρα και εδώ ο μονόδρομος είναι προσλήψεις και ανανέωση στόλου !!!!!!!!

Και για να τελειώσουμε την ιστορία του οδηγού στο Νοσοκομείο ως ασθενείς άνοιξε καρτέλα κάτι το οποίο κάνουμε όλοι υποχρεωτικά στο Νοσοκομείο, έγιναν οι προβλεπόμενες κλινικές εξετάσεις, διαγνώστηκε οξεία βρογχίτιδα και του χορηγούν αντιπυρετικό.

Γιατί βοηθάμε παθιασμένα το σύστημα και μια οξεία βρογχίτιδα πρέπει οπωσδήποτε να μετονομαστεί σε κορονοϊό !!!!!!!

Για την ιστορία το τεστ έγινε και είναι αρνητικός οπού και δικαιώνει τον θεράπων ιατρό εφημερίας .




Ακολούθησε το OSY  TROLLEYBUS DRIVERS   στο Facebook .
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: