Δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από το χρόνο και τις αλλαγές που προξενεί στο σώμα μας, ακόμη κι αν γυμναζόμαστε. Αυτό σημαίνει πως στα 40 (και κάτι) μπορεί να είσαι δυνατός και fit, απλά το σώμα έχει πλέον διαφορετικές ανάγκες.

Διάβασε τις τέσσερις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην άσκησή σου μετά τα 40 για να διατηρήσεις τη δύναμη και τη φυσική σας κατάσταση και στις επόμενες δεκαετίες.

Δουλεύεις καθημερινά την ευλυγισία σου

Καθώς μεγαλώνουμε, οι τένοντες και οι μύες γίνονται πιο σφιχτοί και αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμών, κυρίως για τενοντίτιδα, αναφέρει η δρ Vonda Wright, διευθύντρια του κέντρου Performance and Research Initiative for Masters Athletes στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Για να καταλάβουμε τι εννοεί, η ειδικός συγκρίνει τους σφιγμένους μύες με ένα παλιό, ξεραμένο λάστιχο. Ένα απότομο τράβηγμα και το εύθραυστο υλικό σκίζεται. Yoga, Pilates και καθημερινές διατάσεις με ρόλερ αφρού θα βοηθήσουν τους μύες σου να παραμείνουν ευλύγιστοι και μαλακοί.

Χρησιμοποιείς τους μύες σου για να μην χάσεις

Μεταξύ των 25 και 50 ετών, οι άνθρωποι που δε γυμνάζονται χάνουν έως και το 10% της μυικής τους μάζας, σύμφωνα με τη δρ Wright, ενώ στα επόμενα 30 χρόνια μπορεί να χαθεί άλλο ένα 45%. Επιπλέον, η μυική μάζα που χάνεται αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό. Για να προλάβεις την απώλεια των μυών σου θα πρέπει να τους χρησιμοποιείς. Γιατί όσο περνούν τα χρόνια, η προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη, με αντιστάσεις ή με το βάρος του σώματος είναι η καλύτερη επιλογή.



πηγη
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: