Δύσκολο θα είναι το επόμενο τριήμερο, από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, καθώς αυτές θα επηρεαστούν από 3 γεγονότα: την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την επόμενη μέρα, και τις σχεδόν σε καθημερινή βάση ολιγόωρες στάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) οι οποίες ξεκινούν από την Τρίτη.

Σε αυτή τη σελίδα θα συγκεντρώνουμε ότι πληροφορίες γνωρίζουμε σχετικά με το πως θα επηρεαστούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας, και γενικότερα η κίνηση στους δρόμους τις 3 αυτές ημέρες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου

  • Λόγω της στάσης εργασίας των εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους από τις 10:00 π.μ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρομολογίων του Τραμ αναμένεται ως τις 11:30 π.μ. Πρώτα δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ το αργότερο ως τις 10:20 π.μ.
  • Πρώτη ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης  δεν έχουν ανακοινωθεί, λογικά για λόγους ασφαλείας. Αναμένεται να φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ -λογικά- θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.
  • Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

  • Η γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα διακόψει τη λειτουργία της από τις 21:00, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών της γραμμής.
  • Δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψης Ομπάμα. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό, είναι πως θα δώσει ομιλία κατά πάσα πιθανότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα. Και πάλι, αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ -λογικά- θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.
  • Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου, και οι τροποποιήσεις διαδρομών Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

  • Ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία. Πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας (Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών), καθώς και οι σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής). Όπως είναι λογικό θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ, εφόσον διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό θα ανοίξουν μετά το τέλος της πορείας (συνήθως γύρω στις 19:00). Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνει αποκλεισμένη τουλάχιστον ως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής.
Οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ μεταξύ 12:00 – 16:00).




Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: