Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως η ομάδα είναι “τυχερή” που οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc συγκρούστηκαν φέτος, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί το ποιες ενέργειες απαιτούνται για το 2020.

Ο Binotto πιστεύει πως οι οδηγοί της ομάδας έχουν καλή σχέση. Όμως υπήρξαν φέτος κάποιες τεταμένες στιγμές μεταξύ Vettel και Leclerc στην πρώτη τους σεζόν ως teammates. Μέχρι τώρα όμως, δεν υπήρξε μεταξύ τους κάποια σύγκρουση εντός πίστας. Αυτό καταρρίφθηκε στο Interlagos.

Οι οδηγοί της Ferrari συγκρούστηκαν λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, αφότου ο Μονεγάσκος πέρασε τον Γερμανό στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. Μετά το S do Senna, ο Vettel εκμεταλλευόμενος το DRS που είχε έκανε κίνηση να ξαναπεράσει μπροστά, λίγο πριν τη στροφή 4. Ωστόσο, είχαν μεταξύ τους επαφή, με αποτέλεσμα να τεθούν και οι δύο εκτός αγώνα.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Binotto είχε δηλώσει πως η διαχείριση του Vettel και του ανερχόμενου star, Leclerc ήταν μια “πολυτέλεια”. Στη Βραζιλία, ο Ιταλός ακόμα πιστεύει αυτά που είχε πει τότε.

“Είμαι ακόμα πεπεισμένος πως είναι πολυτέλεια, επειδή και οι δύο είναι καλοί οδηγοί”, σχολίασε. “Πολύ καλοί οδηγοί”.

“Και οι δύο σίγουρα αποτελούν ένα κίνητρο ή ένα σημείο αναφοράς ο ένας για τον άλλον. Τους είδαμε να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Seb, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ήταν πολύ γρήγορος”.

“Έτσι, πιστεύω συνολικά πως ακόμα είναι πολυτέλεια το να έχω αυτούς τους δύο. Αυτό που συνέβη, θα έλεγα ακόμα πως είναι και τυχερό για εμάς που συνέβη φέτος. Τουλάχιστον θα υπάρχουν πλέον ευκαιρίες να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα μεταξύ τους, με το βλέμμα στην επόμενη χρονιά, για το τί δεν θέλουμε να συμβαίνει”.

“Είμαι χαρούμενος που αξιοποίησα την ευκαιρία που παρουσιάστηκε τώρα, τουλάχιστον για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για το μέλλον”.

Η διπλή εγκατάλειψη της Ferrari στη Βραζιλία, δεν αλλάζει καθόλου τις προοπτικές της ομάδας, επειδή ήδη έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ και η Mercedes έχει ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ωστόσο, πρέπει στη Scuderia να σιγουρευτούν πως οι σχέσεις μεταξύ Vettel και Leclerc δεν θα υποσκάψουν τις προσπάθειες της ομάδας του χρόνου. Επίσης, όποιες επιπτώσεις προκύψουν από τη σύγκρουση στη Βραζιλία, θα διαχειριστούν εσωτερικά, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως κανείς οδηγός δεν είχε την κύρια υπαιτιότητα.

“Αυτό έγινε παρά τα πλάνα που υπήρχαν από την κάμερα που έδειχνε αντίστροφη όψη της στροφής 4. Εκεί, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Vettel κάνει κίνηση προς τα αριστερά, προς τον Leclerc, αφότου βρέθηκε δίπλα του.

Ο Binotto όμως δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα “διαχείρισης” του Vettel, ο οποίος επίσης αγνόησε εντολές της ομάδας στη Ρωσία, με το να μην αφήσει τον Leclerc να περάσει πρώτος.

“Έχει να κάνει με το να αναγνωρίσουμε τελικά ποιες ήταν οι πράξεις και τα λάθη”, σχολίασε ο επικεφαλής της Ferrari. “Και πιστεύω πως είτε είσαι οδηγός, είτε μηχανικός, ό,τι και να κάνεις, το να αναγνωρίζεις τα λάθη σου είναι σημαντικό, επειδή μπορούν μόνο να σε κάνουν καλύτερο”.

“Έτσι, πιστεύω πως αυτό που θα ήταν σημαντικό και για τους δύο οδηγούς, είναι το να καταλάβουν τί συνέβη, το να σιγουρευτούν ότι τουλάχιστον, όχι στην πίεση της στιγμής, αλλά όταν θα περάσουμε χρόνο μαζί στο Maranello, θα καταλάβουν τί συνέβη, και ποιο ήταν το λάθος”.

“Για εμένα δεν έχει νόημα το να βρούμε τον υπαίτιο. Είναι το να αναγνωρίσουν από μόνοι τους το λάθος”.



Πηγη


Ακολούθησε το OSY  TROLLEYBUS DRIVERS   στο Facebook .
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: