Τα θέματα εκτέλεσης του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του ΟΛΠ και γενικότερα του προγραμματισμού των δεσμευτικών επενδύσεων, όπως προκύπτουν από τη σύμβαση παραχώρησης του 67%, αναλύθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Cpt. Fu Chengqiu, Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ, παρουσία του Αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου κ. Α. Καρακώστα και του Συμβούλου Διοίκησης κ. Α. Λιάγκου.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει επενδύσεις 137,5 εκατ. για το 2017, αλλά και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και οι μετατάξεις εργαζομένων.  

Πιο συγκεκριμένα οι επενδύσεις αφορούν:

-έργα αναβάθμισης της κρουαζιέρας, με τη δημιουργία συνολικά έξι νέων θέσεων ελλιμενισμού, με δυνατότητα υποδοχής των μεγαλύτερων κρουαζιεροπλοίων διεθνώς,

-έργα αναβάθμισης της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με προμήθεια εξοπλισμού και δημιουργία εγκαταστάσεων,

-κατασκευή σύγχρονου logistics center σε έκταση 120 στρεμμάτων του πρώην ΟΔΔΥ. Η σύνδεση με το λιμάνι θα γίνεται μέσω υπόγειας οδικής σύνδεσης,

-αναβάθμιση του Car terminal,

-έργα βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών υποδομών,

-προμήθεια εξοπλισμού και μέσων,

-κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών,

-έργα επισκευής του προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ, η Cosco καλείται να πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 350 εκατ., την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας, «ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια βελτιστοποίησης της πορείας της ΟΛΠ. Α.Ε. από τη διοίκηση της εταιρείας και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στα αιτήματα που οδηγούν στη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης».



πηγη
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: