Αν δεν έχετε φίλους, αισθάνεστε ότι η ζωή, σας στερεί τον αέρα και όλα αποκτούν μια αδιάφορη όψη.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι αλήθεια ότι ήταν επιλογή σας να μείνετε μόνοι, εκτός και αν ανήκετε στους ακραίους εσωστρεφείς. Μπορείτε να κάνετε νέους φίλους, ακόμα και αν βρείτε τον εαυτό σε παροδική κατάσταση απραξίας και μοναξιάς.

Συμβαίνει πολλές φορές όταν μετακομίζετε σε μια νέα πόλη, ή μόλις χωρίσατε με το σύντροφό σας που ήταν ο μόνος φίλος που θεωρούσατε κοντά σας, ή κάνετε σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις στον τρόπο ζωής σας.

Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να σας οδηγήσουν από τη μοναξιά, στους φίλους που πραγματικά θέλετε.
Κατανοήστε τη μοναξιά και τη συστολή

Η μοναξιά και η συστολή μπορεί να προκαλέσει εύκολα πολλές παρανοήσεις και παρερμηνείες συναισθημάτων. Κατανοώντας τις σωστές έννοιες της μοναξιάς και συστολής μπορείτε να κάνετε βήματα προς την αντιμετώπισής τους.

Η μοναξιά που αισθάνεστε για παράδειγμα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καμπανάκι που χτυπά, και σας υπενθυμίζει ότι δεν αντιμετωπίζετε σωστά οποιαδήποτε κοινωνική σχέση. Σηματοδοτεί την ανάγκη για κοινωνική σύνδεση, που είναι εξίσου σημαντική με το φαγητό, και οποιαδήποτε άλλη φυσιολογική ανάγκη σας. Αν έχετε παρεξηγήσει την κατάσταση της μοναξιάς, τότε κολλήσατε σε αυτή την κατάσταση χωρίς κανένα λόγο, και δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε το θέμα.

Η συστολή, από την άλλη πλευρά, είναι ο φόβος της κοινωνικής κριτικής. Ο φόβος για κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά πιθανότατα δεν θα συμβεί.

Αν έχετε παρεξηγήσει την έννοια της συστολής, και τη χρησιμοποιείτε για να κρύψετε ή να απομακρύνετε ανθρώπους από τη ζωή σας, πιθανότατα έχετε απορρίψει ακόμη και την έννοια της φιλίας. Ακόμη κι αν οι προθέσεις σας είναι καλές και απλώς αποφεύγετε την απόρριψη από συστολή, οι άνθρωποι μπορεί να παρανοήσουν τη συμπεριφορά και την απομόνωσή σας, και να σας αποδώσουν τον τίτλο της απόμακρης, ή ότι δεν θέλετε την παρέα τους για οποιοδήποτε λόγο. Ίσως να πιστεύουν ότι είστε σνόμπ, φαντασμένη ή περίεργη, και με τη σειρά τους να σας δώσουν ψήφο απόρριψης.

Καλός ομιλητής με κοινωνικές δεξιότητες

Η κοινωνικότητα και η συνομιλία είναι η κύρια φλέβα σύνδεσης. Αν το καταλάβετε, θα έχετε πολλούς φίλους με την ανάλογη επιρροή.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ικανότητα να κρατήσετε μια συνομιλία στο σωστό επίπεδο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μάθετε πρώτα να ενδιαφέρεστε για τους άλλους, να κάνετε ερωτήσεις χωρίς αδιακρισία, να μιλήσετε για τα δικά σας ενδιαφέροντα και τον εαυτό σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα γνωστό θέμα που σας ενδιαφέρει για να ανοίξετε κουβέντα με έξυπνη τοποθέτηση. Όταν διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε σε κοινό έδαφος, χρησιμοποιείστε το χιούμορ και άνετες κινήσεις για να τονίσετε τις φράσεις σας. Να είστε σίγουρη ότι θα θελήσει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σας.

Μάθετε να κάνετε φίλους και να δημιουργείτε κοινωνικούς κύκλους

Πρέπει να ξέρετε ότι όταν κάνετε φίλους είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεις στην πορεία. Δεν γεννιέσαι με αυτή όπως πολλοί άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν. Οι περισσότεροι έμαθαν πώς να κάνουν φίλους, σε μικρή ηλικία. Καθώς οι καταστάσεις της ζωής αλλάζουν , όπως και οι συνήθειες, ώς ενήλικες, μαθαίνουμε να εναρμονιζόμαστε με το περιβάλλον και να μαθαίνουμε συνεχώς νέες πρακτικές. Η εύρεση φίλων είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, και το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση για κοινωνικοποίηση.

Βρείτε ομάδες ανθρώπων από τη δουλειά σας, το γυμναστήριο, ή όπου αλλού συχνάζετε, και έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σας. Αν αισθάνεστε διστακτική κρατήστε τις απαραίτητες αποστάσεις, μέχρι να να αισθανθείτε εσείς καλύτερα στο καινούριο κοινωνικό περιβάλλον. Αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να παίρνετε πρωτοβουλίες διατήρησης και ενίσχυσης της φιλίας.

Δεν είναι περίπλοκες οι φιλίες, προυποθέτουν όμως καλή διάθεση. Το επόμενο βήμα είναι να σας γνωρίσει στην υπόλοιπη παρέα, που θα καταλήξει σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό κύκλο φίλων. Η συνεργασία μαζί τους, θα σας βοηθήσει να κάνετε σχέδια, και να προγραμματίζεται με άνεση το πρόγραμμά σας, δημιουργώντας νέες εκπληκτικές εμπειρίες που θα απολαύσετε όλοι μαζί.




πηγη
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: