«Λουκέτο» στις πτήσεις. Oι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ, προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Του Φώτη Φωτεινού

Έτσι, προσανατολίζονται σε απεργίες στις 9 και 10 Οκτωβρίου και στις 12 και 13 Οκτωβρίου, οι οποίες, εάν πραγματοποιηθούν, θα σημάνουν τη μη διεξαγωγή πτήσεων.

Ελεγκτές σημειώνουν ότι ο τρόπος, που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Μεταφορών, τον "Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων", στον οποίο εντάσσονται οι υπηρεσίες αεροναυτιλίας και φορέων αεροδρομίων – υδατοδρομίων, δεν είναι βιώσιμος και συνάμα, υπονομεύει τον κλάδο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, καταγγέλλουν το υπουργείο Μεταφορών για τη μη συμμετοχή του κλάδου στη διαβούλευση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ζητώντας την άμεση κατάργηση των άρθρων 46 έως 57, καθώς και τροποποίηση των άρθρων 65, 71 και 72.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις», το οποίο "σπάει" την ΥΠΑ στα εξής κομμάτια:

-Συστήνεται η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (αναλαμβάνει τις εποπτικές και κανονιστικές λειτουργίες της ΥΠΑ), με στόχο τον πλήρη διαχωρισμό της από την παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας και φορέων αεροδρομίων - υδατοδρομίων, αλλά και - μεταξύ άλλων - την εποπτεία της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

-Αντίστοιχα, η "παλιά" ΥΠΑ μετατρέπεται σε "Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων", στον οποίο εντάσσονται οι υπηρεσίες αεροναυτιλίας και φορέων αεροδρομίων - υδατοδρομίων.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 6/10, αφού έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος (αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ). 
 
 
 
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: