Το δημοφιλής μοντέλο XD της DAF πλέον θα διατίθεται και με τον νέο κινητήρα PX 7 της PACCAR, ένα σύστημα μετάδοσης υψηλής απόδοσης καυσίμου απόδοσης έως και 310 ίππους.

Το νέο DAF XD με κινητήρα PACCAR PX-7

Η DAF επεκτείνει τη δημοφιλή γκάμα XD με την προσθήκη μιας νέας σειράς μετάδοσης κίνησης PACCAR PX-7, χωρητικότητας 6,7 λίτρων και 310 ίππων απόδοσης. Το «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023» με κινητήρα PX-7 είναι διαθέσιμο ως άκαμπτο 4x2 με Day Cab, ενώ άλλες εκδόσεις καμπίνας θα ακολουθήσουν σύντομα.

Το νέο DAF XD με κινητήρα PACCAR PX-7 θα σταθεί δίπλα στις υπάρχουσες εκδόσεις του «Διεθνούς Φορτηγού της Χρονιάς 2023» με τον μεγαλύτερο κινητήρα PACCAR MX-11 10,8 λίτρων και ισχύς από 300 hp έως 450 hp. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης PACCAR 6,7 λίτρων PX-7 είναι 600 κιλά χαμηλότερο σε βάρος, σε σύγκριση με το ήδη χαμηλού βάρους κινητήριο σύνολο MX-11, το οποίο προσθέτει στο κορυφαίο ωφέλιμο φορτίο του κλάδου και στην οικονομία καυσίμου.


Ο νέος κινητήρας υψηλής απόδοσης έως και 310 ίππων

Ο 6κύλινδρος κινητήρας PACCAR PX-7 των 6,7 λίτρων έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, διαθέτοντας ένα νέο, χαμηλού βάρους, αλλά εξαιρετικά ισχυρό μπλοκ συμπιεσμένου γραφίτη (CGI) και κυλινδροκεφαλή από χυτοσίδηρο, νέα έμβολα χαμηλής τριβής, νέο συμπιεστή υψηλής απόδοσης και νέος τούρμπο φορτιστής. Ο κινητήρας διατίθεται σε 4 εκδόσεις: 167 kW/230 hp, 189 kW/260 hp, 212 kW/290 hp και 227 kW/310 hp. Για εξαιρετική απόδοση καυσίμου και κορυφαία άνεση οδηγού, η μέγιστη ροπή είναι ήδη διαθέσιμη σε πολύ χαμηλές στροφές κινητήρα.
 
Και με αυτόματο κιβώτιο PowerLine για ομαλότερες και γρήγορες αλλαγές
Το DAF XD με κινητήρα PACCAR PX-7 διαθέτει ένα νέο, πλήρως αυτόματο κιβώτιο PowerLine 8 ταχυτήτων, που προσφέρει βέλτιστη διάδοση ταχυτήτων και σκαλοπάτια. Οι αλλαγές γίνονται χωρίς καμία διακοπή της ροπής, επιτρέποντας ομαλότητα και γρήγορη απόκριση στο γκάζι, με αποτέλεσμα απαράμιλλη άνεση και οδηγική συμπεριφορά. Επιπλέον, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει εξαιρετική ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες, που ενεργοποιείται από τη λειτουργία παρόρμησης για κίνηση μόλις αφήσετε το πεντάλ του φρένου.


Η ασφάλεια του οδηγού σε πρώτο πλάνο

Φυσικά, το DAF XD με το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης PX-7 επωφελείται από όλα τα premium χαρακτηριστικά των υπαρχόντων μοντέλων XD. Αυτό περιλαμβάνει ασφάλεια πρώτης κατηγορίας, χάρη στο μεγάλο παρμπρίζ και τα μεγάλα πλαϊνά παράθυρα με εξαιρετικά χαμηλές γραμμές, καθώς και τη θέση χαμηλής καμπίνας και το προαιρετικό παράθυρο με θέα στο κράσπεδο για άμεση θέα. Η απόλυτη έμμεση προβολή είναι εγγυημένη μέσω του μοναδικού DAF Corner View και του DAF Digital Vision System.
 
Καμία υποχώρηση στην άνεση

Το XD προσφέρει ανώτερη προσβασιμότητα για τον οδηγό και ευρύχωρες καμπίνες με όγκους έως σχεδόν 10 m3. Οι εξαιρετικές επιλογές ρύθμισης για το κάθισμα και το τιμόνι εγγυώνται την καλύτερη θέση οδηγού σε αυτή την κατηγορία. Η οδήγηση και η οδική συμπεριφορά επωφελούνται από τη βέλτιστη σχεδίαση του μπροστινού τμήματος του πλαισίου, της ανάρτησης της καμπίνας και της ανάρτησης του πίσω άξονα.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ 


Ακολούθησε το ATHENS  TROLLEYBUS DRIVERS  στο Facebook .
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: