Μόλις πριν λίγο, η Formula 1 επιβεβαίωσε την έναρξη της σεζόν του 2020 στην Αυστρία τον επόμενο μήνα, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες σχετικά με τους πρώτους 8 αγώνες του νέου προγράμματος.

Ύστερα από την παύση στην οποία βρέθηκε το άθλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η F1, οι ομάδες και η FIA συνεργάζονταν από κοινού ώστε να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στη σεζόν να ξεκινήσει με ασφάλεια και σήμερα, ο επικεφαλής της F1, Chase Carey, εξέδωσε το πρώτο μέρος του αναθεωρημένου προγράμματος αγώνων.

Η σεζόν θα ξεκινήσει με το Αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring στις 5 Ιουλίου, ακολουθούμενο, μια εβδομάδα μετά από έναν δεύτερο αγώνα στην ίδια πίστα.

Το Ουγγρικό Grand Prix θα ακολουθήσει μια εβδομάδα μετά, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και διάλειμμα δύο εβδομάδων. Ύστερα, θα υπάρξουν δύο back-to-back αγώνες στο Silverstone, των οποίων έπεται το Ισπανικό Grand Prix.

Το Βελγικό Grand Prix θα διοργανωθεί δύο εβδομάδες μετά, με το Ιταλικό Grand Prix στη Monza θα λαμβάνει χώρα μια εβδομάδα μετά, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Όλοι οι συγκεκριμένοι αγώνες θα περιλαμβάνουν και τις μικρότερες κατηγορίες των Formula 2 και Formula 3.

Λόγω της συνεχιζόμενης ρευστότητας της κατάστασης λόγω του COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η F1 θα οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του ευρύτερου προγράμματος και θα προχωρήσει σε δημοσιοποίησή του τις ερχόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία να υπάρξει ένα σύνολο 15-18 αγώνων, πριν την ολοκλήρωση της σεζόν τον Δεκέμβριο.

Η F1 αυτή τη στιγμή αναμένει πως οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, με την ελπίδα όμως πως οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αγώνες όταν κριθεί ασφαλές.

Η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα, με τη Formula 1 και τη FIA να έχουν ένα υγιές και αναλυτικό πλάνο ώστε να διασφαλίσουν πως οι αγώνες θα γίνονται με τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και με αυστηρές διαδικασίες σε εφαρμογή.

Ο Chase Carey, Πρόεδρος και CEO της Formula 1, δήλωσε επί του θέματος: “Τις περασμένες εβδομάδες δουλεύαμε ακούραστα με όλους τους συνεργάτες μας, τη FIA και τις ομάδες ώστε να σχηματίσουμε ένα αναθεωρημένο εναρκτήριο πρόγραμμα για το 2020, το οποίο θα μας επιτρέπει να επανεκκινήσουμε τους αγώνες με τον πιο ασφαλή τρόπο”.

“Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να οριστικοποιήσουμε τους πρώτους 8 αγώνες του προγράμματός μας σήμερα και ανυπομονούμε να δημοσιοποιήσουμε το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμά μας τις ερχόμενες εβδομάδες”.

“Θέλω να ευχαριστήσω κάθε διοργανωτή και κάθε συνεργάτη για την υποστήριξη και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους στη Formula 1”.

“Ενώ περιμένουμε η σεζόν να ξεκινήσει χωρίς φιλάθλους στους αγώνες μας, ελπίζουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες η κατάσταση θα μας επιτρέψει να τους καλωσορίσουμε και πάλι όταν είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά γνωρίζουμε πως η επιστροφή της Formula 1 θα είναι μια καλοδεχούμενη βοήθεια στους φιλάθλους των σπορ σε όλο τον κόσμο”.





Πηγη


Ακολούθησε το OSY  TROLLEYBUS DRIVERS   στο Facebook .
Axact

Trolleybus drivers

Oταν κάνεις μία ερώτηση είσαι ανόητος για πέντε λεπτά. Αν δεν κάνεις ποτέ ερωτήσεις, θα μείνεις ανόητος για όλη σου τη ζωή.

Δημοσιευση σχολιου:

0 comments: